perjantai 28. huhtikuuta 2017

Työssäoppiminen HML vk2- kangastaustan valmistus

Työssäoppipaikka -Hämeenlinnan kaupungin teatteri
Aika- 3.4.17-5.6.17 
Lavastussuunnittelu, Näytelmä, tyylilaji: Eira Lähteinen, Naisia hermoromahduksen partaalla, musikaali.
10.4-14.4.17

Toisella viikolla työssäoppimissa pääsin tekemään kangastaustoja.
Lavasterimoista tehdyt kehykset oli tehty jo valmiiksi lavastajan pyytämiin mittoihin, meidän täytyi vain päällystää ja maalata taustat. Kangastaustoja oli yhteensä 8 kappaletta leveydeltään 50-150cm korkein 5 metriä ja matalin 2,75m
Aloitimme pingottamalla mansikkamuovinakin tunnetun muovin kehyksiin. Kiinnitykseen käytimme paineilma niittipyssyä.  

 

Kun muovi oli pingotettu leikkasimme sopivan kokoisen palan fondikankaasta. Kangas tulee valmiiksi 9 metriä leveänä saumattatoma rullana ja rullalla mittaa oli aikojen alussa ollut useampi kymmenen metriä. Kangas on 100% puuvillaa.

Pingotimme kankaan kehyksiin, leikkasimme ylimääräisen kankaan reunoilta, käänsimme kehyksen ympäri ja sumutin suihkepullolla kankaan pinnan jotta kangas kiristyisi vielä lisää. 



Kulmat taiteltiin siististi jotta kangastaustoja asetellessa ei olisi ikäviä möykkyjä jotka aiheuttaisivat koloja taustaan

Pohjamaalauksen vuoro.
pohjamaalina käytin vedellä lantrattua Harmonya. Sekoitin nurkista lojumassa olleita värejä yhteen käytin porakonetta ja vispilävartta sekoituksen nopeuttamiseksi. 


Viimeiseksi valutin valmiin seoksen yksinkertaisen harson läpi ja rupesin telomaan.


Kangastaustaa maalatessa pitää muistaa että ei paina ollenkaan telaa vaan antaa sen vain rullata omalla painoillaan ja että kuten kaikessa maalauksessa telan on oltava MÄRKÄ. 




Hitsausharjoittelu

Maalin kuivumista on tylsää katsella joten kävin vähän hitsauskopissa ja pojat laittoivat kokeilemaan hitsausta. No eihän sen nyt ihan niiku strömsössä mennyt. Enemmän olin ojassa kuin tiellä, Mutta kyllä ne palat kiinni pysyivät toisissaan.

 Esimerkki                                                       Oma


Omat pingotukset
Pääsin myös yksin pingottamaan kankaita ja ihan hyviä niistä tuli vaikka itse sanonkin.



Muutaman pohjamaalikerroksen jälkeen laitoin lopullisen taustamaalin sävy S489 jonka annoimme kuivua. Pintaan vielä tuli pisara efekti jonka Maria teki paineruiskulla


Osa kangastaustoista levitettynä ruiskumaalausta varten.

Valmis pisaraefekti


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti