maanantai 10. huhtikuuta 2017

Rakettitiedettä osa 8 raketin ohjauspaneeli 2/2

Ennen lopullisia yksityiskohtia ohjauspaneeliin laitoin ohjauspaneelin  "näppäimistön" liimautumaan ja kittasin raot umpeen. Liiman ja kitin kuivuttua hioin epäkeskohiomakoneella reunat saumattomiksi ja hienokittasin vielä kertaalleen ennen uutta pohjamaalausta.

Sahasin pleksin  näppäimistön päälle ja kehyksen sisään. Kehyksen sisään tulevan pleksin tuli olla muutaman millin pienenmpi kuin kehys jotta sillä olisi liikkuma varaa. pleksiä ei liimattu mitenkään kehykseen, jotta pleksin voisi mahdollisesti tulevaisuudessa vaihtaa, 
Pohjamaalaasin kaikki pinnat ensin A-pohjalla käyttäen telaa ja sitten toiseen kertaa hieman mustalla sävytetyllä pohjamaalilla. Välihioin joka maalikerroksen välissä ja muutaman pohjamaalikerroksen jälkeen sekoitin lopullisen tumman harmaan sävyn jolla maalasin koko ohjauskeskuksen.

Seuraavana päivänä  kun maali oli kuivunut lakkasin himmeällä naturalla pleksin kehyksen. 
Lakka käyttäytyi ihan normaalisti ja levittyi hyvin.
Mutta kun aloin lakkaamaan ohjauspaneelia  jäi sudin jälkeen kammottava jälki, kuivuminen oli epätasaista ja pinta krakeloitui niin kehyksessä kuin ohjauspaneelissakin. Korjasimme ongelman kuivamaalaamalla pintaan hopealla maalilla jäljitellen metallia.

Aina silloin kun krakelointia yrittää ei se onnistu, ja silloin kun sitä ei halua varmasti sitä saa.

Tässä kuva valmiista ohjauspaneelista kirjastossa .
Alkuperäinen ohjauspaneeli muoto Nean suunnittelema, yksityiskohdat minun käsiaalaaniEi kommentteja:

Lähetä kommentti