keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Puutöitä- MDF-laatikko lamello-liitoksilla

Puutyö tunneilla harjottelimme lamello-liitoksia myös mdf levystä tehdyn puulaatikon avulla.
Sahasimme mdf levyt haluttuun mittaan ja teimme niihin tarkistus pyörösahalla jiirit (45 asteen kulma) ja lamello koneella kolot.

  

Teimme laatikolle koepuristuksen lamellojen kanssa ja kun kaikki näytti asettuvan hyvin paikoilleen levitimme liiman, asetimme lamellot paikoilleen ja laitoimme laatikon puristuksiin kahden vannepuristimen avulla. Sen jälkeen hiottiin ja hiottiiin.
Laatikon pohja tehtiin vanerista. Sahasimme vähän isomman palasen kuin laatikon mitat ja se liimattiin paikoilleen puristettiin hyvin kiinni. ylimääräinen reuna jyrsittiin käsijyrsimen avulla.

laatikon kasaamisen jälkeen oli maalauksen/lakkauksn/koristelun vuoro.
Sahasin vanerista koristekulmia laatikkoon jotka liimasin paikoilleen ja viimeistelyksi ennen laatikon maalausta kittasin mahdolliset reiät ja kolot.


Kaiversin dremelillä 2 kuviota laatikkon kylkeen. Lopulta tuli sellainen olo ettei olisi pitänyt, mutta siinä ne nyt olivat.

Maalasin laatikon kalustemaalilla (samalla kuin kehyksen) ja hioin maalia pois jotta näyttäisi vanhemmalta ja lisäsin koristeellista kultaväriä inka goldin mehiläisvahalla. viimeisenä suihkutin spraylakan pinnalle.


Valmis laatikkoEi kommentteja:

Lähetä kommentti