keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Puutöitä- kaulakoru, pannun alunen ja tuikkukippo

MDF-laatikkoa tehdessä koristekulmista jäi epämääräisen timantin muotoisia palasia. Liimasin 2 samaa koko/muotoa olevaa palasta päällekkäin saadakseni paksuutta sitten hioin palaset ja porasin 1mm terällä reiän nahka nauhalle. Hieroin kynttilän steariiniä korun yläosaan ja kastoin steariinittomat kärjet petsiin. Steariini esti petsin leviämisen muualle puun syihin.     
 

Juustotarjottimen jalkojen porauksen jäljiltä jäi hyvä pala koivua jossa oli valmiina tuikuille sopivat reiät. Hioin reunat ja sahasin 6mm vanerista pohjan "tuikkukipolle" liimasin pohjan kiinni, levitin vaneriin saman sävyistä puuvahaa kuin koivun reuna, annoin kuivua ja minulla oli täysin valmis tuikkukippo. 



Juustotarjottimeen keskelle menneellä mänyllä oli kaunis kuvio keskellä vuosirenkaita. Sain siitä vision ja minun oli pakko se toteuttaa. Kuvio toi mieleeni Rorschachin musteläiskätestin joten sahasin mäntypalasta 4 saman paksuista kappaletta jotka liimasin toisiinsa ja sen jälkeen sahasin vannesahalla sopivaan kokoon ja hioin koneellistesti ja käsin pinnat. Porasin yhteen kulmaan reiän jonne laitoin tervaköyttä josta pannun alunen olisi mukava ripustaa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti