tiistai 11. lokakuuta 2016

Rakettitiedettä osa 3 Avaruusaluksen suunnittelua



Projektin alussa meille oli hieman epäselvää mitä kirjasto täysin halusi lukunurkkaukselta ja suunnittelumme ei oikein lähtenyt etenemään, tuntui kuin olisimme junnanneet paikoillamme. Referensseinä oli myyrän raketti ja tatu ja patun raketti, oletettavasti mikä tahansa raketti siis kelpaisi kuhan ei vaan  mitään H.R.Gigerin avaruusalusta tekisi.
Suunnittelussa palasimme aina siihen samaan pystyssä olevaan hyvimajan muotoiseen ja näköiseen rakettiin.Omalla kohdalla tämän ensimäisen suunnitelman ongelmiksi muodostui lukunurkkauksen pimeys, ja tilan puute.
ensimäinen sketchUp suunnitelma 


Itse haluaisin avoimen lukunurkkauksen joka tulvisi valoa ja kirkkaat värit stimuloisivat mieltä.
Lukunurkkauksessa otettaisiin kengät pois  ja siellä ei tarvitse olla täysin hiljaa.
Monessa  tutkimassani lukunurkkauksessa on pehmusteet lattialla jotka on helppo siirtää pois/syrjään kun lukuhetki on ohi ja yleisin istuma muoto on puoliympyrä.

Turun pääkirjaston uudistetussa lasten lukunurkkauksessa on 3/4 ympyrä sohva porrastettain upotettuna  maahan ja lapsille oli tehty uimarenkaan tyylisesti lukutuoleja, päällystettyjä traktorin sisäkumeja uusiokäyttäen.

Kun ajattelen avaruusalusta tulee mieleeni elokuva Alien ja avaruusalus Nostromo.
Nostromo tulvii valoa kylmän avaruuden keskellä. Lavastajat ovat hyödyntäneet pehmeitä valkoisia seiniä ja valoja luodakseen kodikkaan ja steriilin ympäristön kylmän tappavan avaruuden vastapainoksi.

Nasan avaruusalusten komentokeskuksia (ylä vasen ja ala oikea) ja nostromon sisustusta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti