maanantai 10. lokakuuta 2016

Hattunäyttely projekti osa 3 tintamareski


Tintamareskin kanssa kävi niinkin mukavasti että ensimäinen printti joka meille saapui oli aivan liian pieni kehyksiä emme lähteneet pienentämään sillä tämä oli tulostusfirman moka.
Uusia printtejä odotellessa saimme tintamareskin kasaan ja pohjan maalattua kertaalleen.
Arvatkaa vaan kun uudet printit saapuivat olivatko ne oikean kokoisia, no eivät todellakaan tällä kertaa ne olivat liian isoja.
Projektimme sai siis hieman ekstraa kylkeen. Tarkalleen sanoen 20 cm leveyttä ja 17 cm korkeutta. Teimme vanerista ja kertopuusta lisäpalat tintamareskin reunaan.


Uudet mitat
lisäkehyksen palaset reikien porausta ja ruuvausta vaille.

Ruuvasimme lisäkehyksen kiinni tintamareskin ulkoreunaan ja liimasimme vaneriset lisäpalat käyttäen PU MAX uretaanipuuliimaa ja lopuksi niittasimme vanerin paikoilleen.
lisäkappaleet paikoillaan.


Koko tintamareskin kehys maalattiin ja printtikuva liimattiin paikoilleen Casco Aqua kosteantilanliimaa käyttäen. Enää täytyy sahata kurkistelu reiät naamojen kohdalle.
Kohtasimme ongelman naamojen leikkauksessa .Oikeanpuoleisimman naisen naaman kohtalo oli tulla leikatuksi mutta nyt lisäkehys estää sen joten jouduimme vaihtamaan leikattavia naamoja.


sahauksen uhreiksi joutuu 2 naikkosta vasemmalta. 

Tein tintamareskiin kiilat joilla tukisimme sen maahan. Ensimmäiset kiilat olivat 52cm pitkät mutta tein uudet 72cm kun tintamareskin koko suureni.  
Uudet ja vanhat kiilat vierekkäin

Tintamareskiin tarvitsi myös kaksi tukipaalua jotka tehtiin kertopuusta. tukipuille tuli kokoa 2m 48cm ja toiseen päähän sahattiin 30 asteen kulman
sahasin vannesahalla kulman ja nauhahiomakoneella hioin pinnat puhtaaksi

Kaikki kiilat ja tukipuut tintamareskiin & ständiin maalattiin kolme kertaan valkoisella talomaalilla.

Maalatut tukipuut ja kiilatOli ihan kaunis aamu niin päätin napsaista kuvan koulumatkalla.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti