tiistai 8. marraskuuta 2016

Rakettitiedettä osa 4 pienoismallien vääntöä

Myyräprojekti eli Vammalan kirjaston lasten lukunurkkauksen raketti on nyt edennyt siihen pisteeseen että valmistamme pienoismalleja suunnitelmistamme mittasuhteessa.

Tässä on ensimmäinen kummallinen ilman mitään mittasuhteitä väännetty töppönen tämä oli ensimmäinen kolmiuloiteinen kokeiluni siltä kyllä näyttääkin.  

Olimme jokainen luonneet useamman suunnitelman joista sitten valittiin 3 erilaista joita lähtisimme jalostamaan eteenpäin. Hieman perinteisempi pystyraketti, vaakaraketti (maata vasten tai ilmaan 30 asteen kulmassa, aukinainen tai sulkinainen) ja avaruuskapseli.

Seuraavana väänsin taas vaan fiiliksen pohjalta pysty rakettia jonka mittasuhteista ei myöskään ollut mitään tietoa tämän raketin pohjalta loimme mittasuhteemme 10 cm = 2,5m 


sitten kun olin tarpeeksi säätänyt päätin alkaa kunnolla hommiinRakensin jokaiselle pienoismalli ehdotukselle myös samankokoisen huoneen minne se asetetaan vertailun vuoksi. Näistä asiakas saa valita mieluisensa suunnitelman tai kasata haluamistaan komponenteista sopivanlaisen raketin.

Tässä kaikki pienoismallit rivissä asiakasta varten.

Tekijät vasemalta: Iina, Pinja L 2kpl, Elmo,  Iina.


Kävimme näyttämässä pienoismallit asiakkaalle ja hän päätyi perinteiseltä näyttävään pystyssä seisovaan rakettiin joka avautuu 1/3 osaa . Kuvissa vasemmalla asiakkastapaamisessa tehtyjä muistiin panoja. Oikealla suunnittelemani ehdotus. Raketin kooksi valittiin 2,5m halkaisijalta ja 4-5m korkeudelta.

Kokeilimme myös tukirakenteita isommassa mittakaavassa olevaan rakettiin.


Seuraavana teemme isommassa mittakaavassa pienoismallin asiakkaan valitsemasta raketista sen täydellisessä muodossa ulkopintoineen sekä sisäpintoineen.Pienoismallimessuilla oli pienen pieni spaceman. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti